Stuur ons een WhatsApp

Renault Wind: Doe 'ns gek!

NIKS ALLEDAAGS.

Eindelijk kon Renault na een serie gewone middenklassers, hun creativiteit kwijt op een bijzonder model. Volgens de ontwerpers hebben we hier te maken met een echte roadster in het A-segment. En dat kom je niet vaak tegen. De Wind is getekend op de basis van een Renault Twingo RS. Dat deze open Renault geen Twingo CC ging heten, heeft een goede reden. De Wind is echt een heel andere auto!

KOM BINNEN.

Het interieur van de Wind ziet er net als het extravagante uiterlijk, uitdagend uit. De halflederen sportstoelen geven genoeg comfort en zijdelingse steun tijdens lange ritten. Drie diepe tunnels voor de klokken geven het interieurextra sportieve flair. Wie de eerste keer instapt, moet even zoeken naar de bediening van het dak, deze is namelijk semi-automatisch. Dat wil zeggen dat je eerst nog even met de hand het dak moet ontgrendelen met een greep centraal boven de voorruit. De overige handelingen gaan volledig automatisch met een druk op de knop tussen de elektrisch bedienbare ramen. 

VERRASSEND en VERFRISSEND.

Rijden in de Wind een ware verfrissing. Het onderstel is lekker stevig en biedt voldoende comfort. Het onderstel is dan ook door de wol geverfd. De Wind staat op de grondvesten van de sportieve Twingo RS waar de techneuten van Renault Sport vervolgens nog eens aan zijn gaan finetunen. Verrassend is ook de motor: 100 pk is niet overdreven veel, maar de 1,2-liter turbomotor geeft zijn koppel af over een breed bereik en dat maakt de krachtbron soepel en krachtig genoeg.

VERKOCHT

Helaas... Deze auto is verkocht! Maar niet getreurd, middels een zoekopdracht kunnen wij alsnog aan uw specifieke autowens voldoen.

Plaats zoekopdracht

Foto's: AutoZeeland ©